Productinformatie "Braai BBQ The Original Barbecue Red Sauce "
De Braai Red Sauce is een eigen recept dat we doorheen de jaren hebben verfijnd in onze keuken en hebben getest op wedstrijden. We gebruiken hem als allround saus in de basis van onze wedstrijd recepten. Hierdoor behaalde we vele ereplaatsen waaronder de 1ste plaats in het Belgisch Kampioenschap Low & Slow BBQ 2022 in de categorie ribben (recept ribben).
De Red Sauce heeft de juiste hoeveelheid zoet, een subtiele zure toets en is niet pikant. Als allround BBQ saus kan hij gebruikt worden dipsaus, topping, glaze… Deze Kansas City Style barbecue saus is een echte wereldtopper:
In 2022 scoorde de Red Sauce de 4de plaats op The Jack Daniels World Championship BBQ in de categorie saus.
In 2024 scoorde de Red Sauce de 2de plaats op The International Flavor Awards in de categorie Grilling Sauce.
Pitmaster tip: gebruik hem in combinatie met onze Meatpal BBQ rub op je ribben.
Als echte BBQ liefhebber werd Tom Bertels steeds vaker geraadpleegd door zijn vrienden voor BBQ tips, die hij verzamelde op zijn blog Barbecoa.be
Wanneer hij beslist om eens deel te nemen aan het Belgisch Kampioenschap Low & Slow BBQ gaat het snel!
Samen met zijn ploegmaat Dimitri worden ze Belgisch Kampioen BBQ in de categorie Ribben. Ze mogen ook als enige Belgische ploeg naar het Wereld Kampioenschap BBQ in Lynchburg, Tennessee, en eindigen met hun BBQ saus op de 4de plaats! Nadien haalden ze nog een 13de plaats op het Worldchampionship BBQ in Texas, in de categorie Ribben
Ondertussen worden eerst de Pekelzouten, vervolgens de gastronomische zouten, en tot slot de rubs ontwikkeld en uitgebracht.
Big Green Egg België proeft ze en beslist om deze producten in huis te nemen en te verdelen in hun winkelnetwerk.
Op de koop toe haalde Tom met zijn rub Base for Taste een Zilveren Medaille op het International Flavor Awards in Amerika.